Grilled Japanese Eggplant With Scallion Oil
2 Japanese Eggplants
1 T scallion oil
2 T sweet and sour fish sauce
salt and pepper
Poke around the eggplants with toothpick and soak in salt water for 30 minutes (this is optional, you can skip this part if you don't have time).
Place in oven to broil under 500 degrees Farenheit until skin is charred and inner flesh soft and tender. About 20 minutes, 10 minutes each sides (remember to turn).
Remove from the oven and let the skin cool off for a few minutes. Use a knife or your fingers to peel off the skin, it should come off easily. Place peeled eggplants on a dish and gently run a fork along to make spaghetti strips out of the eggplants. Sprinkle sea salt and fresh pepper on. Top with scallion oil and sweet and sour fish sauce.
Món này ăn chết cơm hihi .
ReplyDeleteBữa cơm của chị thèm quá, 3 món thứ ăn .. nhà em 2 món là giỏi lắm rồi ..
Gạo
Chi. ma` 3 con cha('c a(n pizza to^'i nga`y :) Co^ em chi. ba?o lu'c sinh 2 ddu+'a nho? cho dde^'n khi tu.i no' 7-8 tuo^?i gi` ddo' (ga^`n ca? 10 na(m sau) no' mo+'i ngo^`i ddu+o+.c a(n 1 bu+~a tro.n ve.n.
ReplyDeleteHaha, cô em chị nói đúng .. ít có bữa ăn nào mà em không phải đứng dậy với tụi nhỏ hihi ..
ReplyDeleteÀ, mà em nghe nói ăn cà này độc lắm, họ bảo có bầu đừng ăn nhiều ..