Wednesday, October 17, 2007

Cà Tím Nướng Mỡ Hành

Grilled Japanese Eggplant With Scallion Oil

2 Japanese Eggplants
1 T scallion oil
2 T sweet and sour fish sauce
salt and pepper


Poke around the eggplants with toothpick and soak in salt water for 30 minutes (this is optional, you can skip this part if you don't have time).
Place in oven to broil under 500 degrees Farenheit until skin is charred and inner flesh soft and tender. About 20 minutes, 10 minutes each sides (remember to turn).
Remove from the oven and let the skin cool off for a few minutes. Use a knife or your fingers to peel off the skin, it should come off easily. Place peeled eggplants on a dish and gently run a fork along to make spaghetti strips out of the eggplants. Sprinkle sea salt and fresh pepper on. Top with scallion oil and sweet and sour fish sauce.

3 comments:

Anonymous said...

Món này ăn chết cơm hihi .
Bữa cơm của chị thèm quá, 3 món thứ ăn .. nhà em 2 món là giỏi lắm rồi ..
Gạo

kiki said...

Chi. ma` 3 con cha('c a(n pizza to^'i nga`y :) Co^ em chi. ba?o lu'c sinh 2 ddu+'a nho? cho dde^'n khi tu.i no' 7-8 tuo^?i gi` ddo' (ga^`n ca? 10 na(m sau) no' mo+'i ngo^`i ddu+o+.c a(n 1 bu+~a tro.n ve.n.

Anonymous said...

Haha, cô em chị nói đúng .. ít có bữa ăn nào mà em không phải đứng dậy với tụi nhỏ hihi ..
À, mà em nghe nói ăn cà này độc lắm, họ bảo có bầu đừng ăn nhiều ..